Fotoğrafta Biçim Atölyesi

Fotolife Akademi Fotoğrafta Biçim Eğitimi

Bir fotoğrafın unutulmaz olması için anlatılanın ve biçimin fotoğrafçı tarafından en çarpıcı şekilde bir araya getirilmesi gerekir. Fotoğrafta Biçim Atölyesi de bu bağlamda sanatını geliştirmek isteyen fotoğrafçılara, nasıl unutulmaz kareler ortaya çıkaracaklarını anlatmaktadır.

fotoğrafta biçim atölyesi
fotoğrafta biçim dersi
fotoğrafta biçim kursları

Fotoğrafın Biçimsel Gücünü Artırmak!

NEYİ, NEDEN VE NASIL ANLATTINIZ?

Fotoğrafta biçim kursu çekilecek görüntülerde anlam ve etki yaratmayı, çekim hatalarınızı görebilmeyi ve bunları düzeltmeyi öğretiyor. Lens ve objektif seçiminden kadraj ve netlemeye kadar bir dizi seçimlerin fotoğrafı nasıl etkileyeceği üzerinde tartışılıyor.

Eğitmenimiz karşılaştırmalı örneklerle fotoğraflarınızı kompozisyon olarak daha güçlü hale getirmeyi öğretiyor. Atölyede verilen ödevler de kendinizi geliştirmenizi sağlıyor. Bu sayede fotoğrafçılık eğitiminizi pekiştirmiş oluyorsunuz.

Fotoğrafta biçim oluşturmaya başladığınız andan itibaren hayal ettiklerinizin objektife nasıl yansıdığınızı görmeye başlayacaksınız. Fotoğrafçılık kursu ile bakış açınızı değiştireceksiniz.

Fotoğraf atölyesi eğitim içeriği;

• Akılda kalıcı bir fotoğraf çekmek için tüyolar,
• İçerik ve biçimin çarpıcı bir şekilde bir araya getirilmesi,
• Neyi, nasıl anlattığınız sorularına detaylı cevaplar verilmesi,
• Çekim yapmadan önce kompozisyon oluşturulması,
• Görselin biçimsel gücü artırılması,
• Görsellerin karşılaştırılması ve tartışılması.

Fotoğrafta Biçim Yöntemleri: Kadraj ve Kompozisyon

Fotoğrafta biçim oluşturmak için iki önemli aşamaya dikkat etmek gerekir: Kadraj ve Kompozisyon… Biçim ne kadar doğru oluşturulursa dikkat çekiciliği ve akılda kalıcılığı o kadar artar. Atölyede kadraj ayarları ile fotoğraf çekimlerinde kompozisyonun önemi ve nasıl farklar yarattığı anlatılır.

Çektiğiniz fotoğrafın gücünü belirlemek… Fotoğrafta biçim atölyesine katılarak anlatmak istediğiniz hikayenin etkisini ve vuruculuğunu artırabilirsiniz. “Gözlemlediğimiz olayın kompozisyonu nasıl oluşturmalıyız, aslında ne anlatmalıyız, biçimsel gücü nasıl artırmalıyız?” gibi sorularınızın yanıtlarını eğitmenlerden alabilirsiniz.

Atölyenin Avantajları;

• Kompozisyon oluşturma yeteneğiniz artar,
• Kadrajı en ideal şekilde ayarlamaya başlarsınız,
• Neyi, neden ve nasıl çektiğiniz sorularına doğru şekilde cevap verirsiniz,
• Fotoğrafları karşılaştırarak yorumlama yeteneğine sahip olursunuz,
• Bu atölye sonunda çok daha dikkat çekici ve akılda kalıcı fotoğraflar çekmeye başlarsınız.

fotoğrafta biçim
fotoğraf biçim
fotoğraf biçimleri

Ders Programı Detayları

Fotoğrafta biçim kursları 1 gün boyunca devam eden dersler aracılığıyla hazırlanmaktadır. Tartışma ve örnekleme üzerine kurulan derslerde ayrıca farklı çekim teknikleri, uyarlama ve sonuç değerlendirmeleri göze çarpar. Kişilerin etkili fotoğraflar çekmesi üzerine uygulama çalışmaları devam eder. Kurs sonunda dileyen kursiyerlerle photoshop kursu eğitimi verilir.

Fotoğrafta Biçim Atölyesi kapsamında;

• Birbirinden farklı fotoğraf biçimlerini yorumlayacak,
• Kompozisyon ve kadraj bilgileri üzerine yoğunlaşacak,
• Görseli daha güçlü hale getirmenin yöntemleri araştırılacak,
• Diğer kişilerin çektikleri üzerine yorumlar yapılacak,
• Fotoğrafın biçimsel gücü üzerine makaleler okuyacak ve ustaların örneklerinden faydalanılacak.

Yaratıcı kompozisyonlar oluşturmanın püf noktalarını öğretiyoruz! Eğitime katılmak ve fiyat bilgisi için fotoğrafçılık kursu fiyatları sayfamızı ziyaret edin.

300

Kurumsal Eğitim
2000

Bireysel Eğitim
95

Workshop
98%