Portre Fotoğrafçılığı İçin En Uygun Mekanlar

portre fotoğrafçılığı için en uygun mekanlar

Portre Fotoğraf Çekim Teknikleri ve Portre Fotoğrafçılığı

Portre fotoğrafçılığı için en uygun mekanlar, etkileyici konularla birleştiğinde büyüleyici fotoğraflar ortaya çıkarıyor…

Portre fotoğrafları, özellikle yemyeşil ormanlarda ve manzaralı mekanlarda çekildiğinde daha etkileyici oluyor. İmkanınız varsa ormanlık alanlarda ya da dağ eteklerinde çekim yapmanızı öneririz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa portre fotoğraflarınızı şehirde çekmek zorundasınız. Portre fotoğrafçılığı için uygun mekanlar şehrin hiç tahmin etmediğiniz noktalarında karşınıza çıkabilir. Şehir merkezinde birbirinden güzel arka planlarla anı yakalayabilir, portre fotoğraflarınızı kusursuzca oluşturabilirsiniz.

Portre fotoğrafçılığı, duygu ve düşünceyi yansıtan bir fotoğrafçılık tekniği olduğu için seçeceğiniz mekanın da bu öğeleri yansıtabiliyor olması gerekir. Mekan seçiminde sadece arka planın çekiciliğine önem vermek çevresel portre çekmeyi zorlaştıracağı için arka planlarınızın özneyle ilişkilendirilebiliyor olması gerekir.

portre fotoğrafçılığı için uygun mekanlar
portre fotoğrafçılığı
portre fotoğraf çekim teknikleri

Ayrıca çekim günü mekan bulma konusunda sorunla karşılaşmamak için yaşadığınız yerin yakınlarındaki cadde ve sokaklara göz atarak çekim yapabileceğiniz mekanları belirleyebilirsiniz. Deneyim kazandıkça portre fotoğrafçılığı için yeni mekanlar keşfedebilirsiniz.

Portre fotoğrafçılığı için en uygun mekanlar, sizi en çok büyüleyen ve kendine hayran bırakan yerler olabilir.

İstanbul’da Portre Fotoğraf Çekim Mekanları

İstanbul, portre fotoğrafçısı için her adımda çekim mekanı olabilecek büyük bir kent. Bu nedenle portre fotoğrafçılığı için uygun mekan bulmak çok kolay. Profesyonel fotoğrafçıların en çok tercih ettiği portre fotoğraf çekim mekanları:

portre fotoğrafı çekim teknikleri

  • Balat
  • Samatya
  • Galata
  • İstiklal Caddesi
  • Belgrad Ormanı
  • Kızkulesi
  • Üsküdar
  • Moda
  • Çukurcuma
  • Sultanahmet
  • Süleymaniye
  • Büyükada

Sadece bunlarla kalmayan portre fotoğrafçılığı mekanları her fotoğrafçının farklı keşifleri ile değişmektedir. Kimi Heybeliada’nın sakin atmosferinde çekim yapar, kimi Cihangir’in kalabalık bir kafesinde çekimini tamamlar. Dolayısıyla portre fotoğrafçılığı için mekan seçmek fotoğrafçının bakış açısına kalmıştır.

Portre Çekimleri İçin Caddelere İnin!

Herhangi bir semt ya da sokak adı vermeden portre fotoğrafçılığı için en uygun mekanlar listemizden bahsedecek olursak sizlere birbirinden ilginç alternatifler sıralayabiliriz. Bunlar:

  • Parklarda çekim yapın.

Parklar portre çekimleri için ilginç ve doğal arka planlar oluştururlar. Yemyeşil bir atmosferde ağaçlar ve bitkiler sıra dışı portre fotoğrafları yakalamanızı sağlarlar. Ayrıca fotoğraflarınızda dinlendirici bir hava yakalayabilirsiniz. Moda ve still life çekimleri için de parkları kullanabilirsiniz.

fotoğrafçılık kursları

  • Alt geçitleri ve kemer altlarını kullanın.

Portre fotoğrafçılığı için etkileyici sonuçlar almak isteyenler altgeçitlerde, kemer altlarında ve viyadüklerde çekim yapabilirler. Güneşli günlerde doğal gölge alanlar elde etmenizi sağlayan bu alanlarda öznenizi arkadan aydınlatarak arka planın beyazlaşmasını sağlayabilir, mükemmel bir yan ışık sağlayabilirsiniz.
Rengarenk grafitilerle kaplı geçitlerde ilgi çekici portre fotoğrafları çekebilirsiniz. Yalnız bu mekanlarda gece vakitlerinde çekim yapmamaya özen gösteriniz.

  • Su kanallarını tercih edin.

Su kanalları, dereler, akarsular ve göller portre fotoğrafçılığı için kullanışlı alanlar olacaktır. Renkli kayıkları ve gondolları arka plan olarak kullanabilirsiniz. Su kanallarının üzerindeki köprülerde etkileyici kareler yakalayabilirsiniz.

portre fotoğraf çekimleri

  • Terk edilmiş yapıları seçin.

Şehirde yer alan harabe durumundaki binalar muhteşem bir fotoğraf stüdyosuna dönüşebilir. Boyaları dökülmüş duvarlar, kırık camlı pencereler, kırılmış kapılar etkileyici arka planlar oluşturur. Moda çekimleri ve portre fotoğrafçılığı için ilginç yerlerden olan terk edilmiş yapılarda geniş açılarla çekim yaparak terk edilmişlik ve yalnızlık hislerine vurgu yapabilirsiniz.

Ayrıca sokakların portre fotoğraflar için çeşitli arka planlar sunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Mimari ve tarihi yapıların önünde, kalabalık sokaklarda, ıssız caddelerde portre fotoğrafçılığı için güzel kareler yakalarsınız.

Portre Fotoğrafı Çekim Teknikleri

Portre fotoğraf çekim teknikleri bu alanda uzmanlaşmak isteyen tüm fotoğrafçıların bilmesi gereken teknik ve pratik bilgileri kapsar. Portre fotoğrafçısı olarak kariyer yapmak isteyenlerin hakim olması gereken bu teknikler şunlardır:

  • Sahneyi parçalayın.

Portre fotoğrafı çekim teknikleri arasından ilk bilinmesi gereken ve fotoğrafçıya yarar sağlayacak olan sahnenin parçalanması gerektiğidir. Göz yorucu ve karmaşık şehir manzaralarının öznenin önüne geçmesini istemiyorsanız manzarayı parçalara bölmelisiniz. Duvar, pencere ve kapıları farklı açılardan çekmelisiniz. Portre fotoğrafçılığı için en uygun mekanlar sayesinde bu arka planları rahatça oluşturabilirsiniz.

portre fotoğraf teknikleri

  • Lensin gözünden bakın.

Portre fotoğraf çekimleri sırasında hangi lensi kullandığınız da önemlidir. Mekanda çekim yapmadan önce farklı lenslerle nasıl göründüğüne bakın. Arka planın ne derece öne çıkacağına karar verin.

  • Yapıları ve dokuları kullanın.

Portre fotoğraf teknikleri arasında dokulardan ve yapılardan yararlanmak da vardır. Şehirdeki binaları, duvarları, kapıları ve pencereleri fotoğrafınıza dahil ederek farklı bir hava yakalayabilirsiniz.

  • Doğru ışığı kullanın.

Portre fotoğrafçılığı açısından özneyi aydınlatmak çok önemlidir. Güneşin konumuna, mekandaki ışık miktarına göre aydınlatma araçlarınızı iyi seçin. Sokak lambalarını ve trafik ışıklarını kompozisyonunuza katın, öznenizi doğru aydınlatın.

  • Basit düşünmeye özen gösterin.

Portre fotoğraf çekimlerinde minimalizm çok önemlidir. Tek bir mekanda farklı açılardan, gün ışığından ve geceden yararlanarak sade fotoğraflar çekin. Tek bir bina, gökyüzü, nehir minimal arka planlar oluşturmanızı sağlar.

Portre fotoğrafçısı olmak istiyorsanız anları yakalamayı ve kompozisyon oluşturmayı bilin. Bilmiyorsanız fotoğrafçılık kursu ile öğrenin. Portre fotoğrafçılığı için en uygun mekanlar eğitmenlerinizle uygulama çekimleri yaptığınız yerler olabilir. Doğru yerde doğru zamanda yaptığınız çekimler ödüllü fotoğraflarınız olmasını sağlayabilir…