Büyüleyici Soyut Fotoğraflar İçin 5 Strateji – Fotoğraf Çekim Teknikleri

soyut fotoğraf nasıl çekilir

Fotoğrafçılık, görüneni yansıtma sanatının dışında görünmeyeni de sezdiren bir bakış açısıdır. Fotoğraflar her zaman olduğu gibi anlaşılmak zorunda değildir. Aksine anlam içeren ve merak uyandıran soyut fotoğraflar başarılıdır. Fotoğrafa bakanın hayal gücünü zorlayan ve onu düşünmeye iten fotoğraflar, sanatçının bakış açısını yansıtmaktadır.

Soyut fotoğraflar, günlük hayatta kullandığımız nesnelere farklı bir açıdan bakmamızı ve detayları keşfetmemizi sağlamaktadır. Bu nedenle de soyut fotoğraf çekme teknikleri farklıdır. Soyut fotoğraf çekmek için nesneleri birbirinden ayıran renk, şekil ve doku gibi detaylara odaklanmak gerekir. Dolayısıyla etrafımızdaki her şey soyut fotoğraflara konu olabilmektedir.

Soyut fotoğraf nasıl çekilir? Nelere dikkat edilir ve teknikleri nelerdir diye merak ediyorsanız sizlere birkaç öneride bulunabiliriz. Büyüleyici soyut fotoğraflar için önerilerimiz:

  1. Kontrast renkleri kullanın.

Soyut fotoğraf çekme teknikleri arasında ilk olarak kontrast yaratacak renkleri bir arada kullanmanızı söyleyebiliriz. Kırmızı, mavi, yeşil ve sarı gibi güçlü renkleri bir arada kullanarak canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Fotoğraflarınızda yoğunluk arttırmak için manuel ayarlar da yapabilirsiniz.

  1. Gölgeleri kullanın.

Güneş ışıklarının daha eğik geldiği sabahın erken saatleri ve akşamüstü, soyut fotoğraflar çekmek için size uygun bir ortam yaratacaktır. Bu saatlerde düşen gölgeleri kullanarak soyut görüntülerinize anlam katabilirsiniz. Ağaçların, masaların, insanların, merdivenlerin ve köprülerin oluşturduğu gölgeleri zoom yaparak konunun merkezine alabilir ve fotoğrafınızın daha gizemli görünmesini sağlayabilirsiniz.

fotoğrafçılık kursları

  1. Gökyüzünü kullanın.

Soyut fotoğraf çekmek için açık bir havadan ve sıcak renklerden yararlanabilirsiniz. Yüksek binaları, trafik ışıklarını, durakları, renkli nesneleri kullanarak çekim yapabilirsiniz. Soyut fotoğraflarınızda renk parlamaları için polarize filtreler kullanabilirsiniz. Bu durum gökyüzünün maviliğini de daha iyi ortaya çıkarmanızı sağlayacaktır.

  1. Nesnelerin şekillerine dikkat edin.

Soyut fotoğraflar çekerken zoom kullanacaksanız konunuzun biçimine dikkat etmelisiniz. Tüm görüntüden ziyade belirli bir noktasına odaklanırsanız soyutluk algısını daha güçlü şekilde yakalarsınız. Geometrik şekilli objeler, renkler ve formlar kullanabilirsiniz. Gökyüzünü arka plana alarak, binaların biçimlerini ön plana çıkarabilirsiniz.

  1. Yakından çekin.

Başarılı bir soyut fotoğraf çekmek için kompozisyonu basit tutmaya ihtiyacınız var. Konunuzun sadece bir bölümüne odaklanarak çekim yapabilirsiniz. Tele-zoom objektifler ile nesneleri büyüterek ilginç detaylar yakalayabilirsiniz.

Bunların dışında geniş açılı objektifle, nesneye yaklaşarak dar açılı çekimler yapmak ortaya güzel sonuçlar çıkartacaktır. Farklı açılar yakalamaya çalışırken nesnelerin özüne inmenin keyfini yaşayacaksınız.

Soyut fotoğraflar çekme teknikleri ile büyüleyici fotoğraflar yakalayarak çekim tarzınızı geliştirebilirsiniz. Nesnelerin ilk bakışta fark edilmeyen detaylarını ortaya çıkararak fotoğraf algısını değiştirebilirsiniz.